Valborg

21:24
30/04 2014
? 1
 
Kan inte spendera denna Valborg på ett bättre sätt. Jag och Kaltrina har vart och sätt "Divergent".. OH MY VAD BRA DEN VA! Måste läsa alla böcker! 
Nu ska vi fortsätta kvällen, ha det! 
 
 

Icke bra dag

20:04
29/04 2014
? 1
 


Hejhej
Vakande upp imorse väldigt trött och nere. Klarade av en lektion i skolan sedan gick jag hem. Vart en rätt kass dag, därför jag inte bloggat.. Som sagt vart väldigt glad senaste tiden och nu kom allt på en gång och exploderade. Har sovit massor och mår lite bättre, men är fortfarande trött. 
 
Avslutar dagen med att läsa och längtar tills morgondagen då det är Valborg och sista skoldagen på veckan! 

Mina måltider på en dag

19:16
28/04 2014
? 5
Äntligen har jag fixat klart inlägget med alla mina måltider under en dag, vilket är 5 måltider. 
Dessa är exempel på hur det kan se ut för mig
 
FRUKOST
 
Recept:
1 dl havregryn
2,5 dl vatten 
1/2 banan
1/2-1 tsk kardemumma
1/2-1 tsk kanel
 
Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna och micra i 1,5 min. 
Toppa med: 1 dl keso, en klick jordnötssmör och 1 tärnat äpple. 
 
LUNCH
 
Varmröktlax med potatissallad och sallad. + celsius 
 
MELLANMÅL:
 
En skyr och 2 clementiner. 
 
MIDDAG:
 
Kotlett, vildris, brunsås och sparris + ett glas fun light saft
 
MELLANMÅL: 
 
 
1 dl keso och 1 äpple. 

Så kan mina måltider under en dag se ut! MEN då jag tränar äter jag 1 extra mellanmål! 
 

Sol

16:41
28/04 2014
? 0
 
 
Över 20 grader och det är april? Hoppas det fortsätter såhär men vädret visar något annat.. Njuter för stunden i alla fall! Nu ska jag ut och läsa i värmen och förhoppningsvis få lite färg! 

Förr eller senare exploderar jag

20:57
27/04 2014
? 0
 
Home sweet home, av någon anledning tycker jag om söndagar (dock inte den där ångest som kommer inför skolan precis innan man somnar..). Ny duschad och glad ska jag läsa en ny bok jag lånat som är mycket bra, John Greens succé bok "The fault in our stars" på svenska. 
 
Visst märker man att jag mått bra på senaste tiden? Jag känner mig i alla fall det och ångesten har inte tittat fram på ett tag! 

Värmeslag

16:55
27/04 2014
? 0
 
 
Sov till halv 2 och haft en mysig "morgon" med Saga. Åkt en smäll het buss och njutit 5 min i värmen gående påväg till dansen. Med mat och en Celsius i magen är jag redo för att dansa

Hard 2 face reality

13:47
27/04 2014
? 0
 
 
Vaknade och såg att Justin släppt en ny låt på soundcloud, KAN NI FÖRSTÅ LYCKAN? Så himla bra. 

Kvälls mys

21:28
26/04 2014
? 1
 
 
Saga är här och vi sitter och njuter av försommaren på berget med filt. Kan inte bli så mycket bättre! 

Läskigt god.

19:11
26/04 2014
? 1
 
 
Mitt beronde kan man säga JA. Älskar verkligen celsius! 
 

Milton boy

17:38
26/04 2014
? 0
 
 
bjuder på en halv ful bild.. 
Träffade en riktigt härlig vän Milton idag, vi satt på ett cafe sen gick vi ut i värmen och pratade en massa. Just i dessa stunder man ska vara lycklig att man har så fina vänner! 

Födelsedags middag

18:45
25/04 2014
? 0
 
Pauline bjöd på födelsedagsmiddag på Antep, fick också världens finaste brev av henne! Fina vän. Nu är vi i alla fall proppmätta och träffa precis Jesper! 

Nike Air Force

14:57
25/04 2014
? 1
 
 
Äntligen har mina skor kommit! IN LOVE♥

Svar på frågestund #2

14:21
24/04 2014
? 0
Sista delen på frågestunden, svaren är det i tjock tetxt. Tack för alla frågor!
 
Postat av: Sara

Du ser fortfarande väldigt smal ut, är du verkligen normalviktig? Jag ligger på min lägsta normalvikt, men försöker acceptera att jag inte kan väga det hela livet och speciellt inte om jag vill börja dansa mer. Så just nu ligger jag faktiskt ett kilo mer än min lägsta normalvikt. 

Har du lämnat anorexin bakom dig eller sitter det fortfarande kvar på näthinnan? Hur mycket? 2. Har absolut inte lämnat den, den sitter kvar där dag in och dag ut. Kanske 60%, äter liksom bra nu, men dricker dåligt och har jätte mycket kroppkomplex fortfarande.  

Vill du äta eller är bara det ett nödvändigt ont. . Jag äter för att jag är hungrig och tycker det är gott, men ibland är det väldigt jobbigt och då äter jag bara föra att jag måste

Uppskattade verkligen din lilla serie om SCÄ behandligen, hur länge blev du kvar där?  Åh va bra! Jag var inlagd i 17 veckor. 
Kan du känna att du saknar den tryggheten att vara sjuk, låter ju dumt men jo några trygga saker finns det att vara beroende av andra.  Ja vissa saker saknar man,  man blev behandlad på ett annat sätt, t ex att man blev mer uppvaktad och folk frågade ofta hur man mådde och så. Sedan var liksom anorexin sin trygghet, är däför väldigt svårt att släppa den. 

Till sist tycker jag verkligen att du är en sådan stark och fin person! Tusen tack fina du!

 

 

Postat av: Anonym

Hur har din skola "tagit hand" om dig med din sjukdom? Ärligt har jag inte fått någon alls hjälp av min skola.. Har dina förlädrar varit mån om att ta kontakt med dina lärare/matsalspersonal och sådär? Jag har inte velat det, vill inte att jag ska annorlunda behandlad av skolan pågrund av mitt förflutna, ana är kvar än men jag försöker sakta släppa taget om "henne"  Hur är det i skolans matsal, tar du din mat själv och äter den utan att någon vuxen tittar på? Äter inte spciellt bra i skolan.. Vissa dagar bättre än andra, Händer det att du får lust att fuska i matsalen där inte dina föräldrar kan kontrollera dig? Ja ofta. Men mina komåisar försöker också hålla koll. 

 

Postat av: Agnes

hur gammal är du och vilket år är du född? :) Jag är 14 år, född 2000 :)

Postat av: Anonym

Hade du någon speciell vikt du skulle uppnå för att börja träna? Asså hade/har du några krav du ska uppfylla gör att kunna träna? Ja det hade jag! 
Går du i någon behandling just nu? Nej jag avbröt den, går istället hos en psykolog när jag känner att det behövs. 
Hur lång är du? 159,5 cm
Kan inte du lägga upp några mat dagar eller så, skulle vara kul att se!  Jo håller på att fixa just nu! 
Är du friskförklarad?  Nej
Anser du själv som frisk oså? Nej
Vad tycker dina kompisar om allt de här med anorexin osv? Hur hanterar dom de? Alla haterar det väldigt bra, dom är förstående om mina måltider och hur jag mår. En del hälsade på mig under min sjukaste tid på sjukhuset. 
Hur kan du vara så fin?? Men åh hjärtat va söt du är!
Kan inte du lägga upp bilder från innan du blev sjuk vs nu? Du behöver absolut inte om du inte känner dig säker/redo!!  Inte än.. 
Har själv anorexi och du verkar så otroligt stark och snäll person!! Älskar även din blogg!! Hoppas du kommer ur helvetet, detsamma fina du och tack! 

 

Postat av: Anonym

Varför behöver du inte ha ett bmi över 18? Du är ju underviktig enligt bmi, men du kallar dig normalviktig...  Asså jag har ingen koll alls  på bmi.. dom har bara sagt en vikt som är min lägsta normalvikt dvs det minsta jag får väga för att räknas som frisk FYSIKT, den jag håller så gott jag kan. 
Hur lite åt du när du var som sjukast? Kanske en frukt och något litet till per dag. 
Hur länge har du fastat som längst? 1 dygn, fastade väldigt sällan. 
Hur sminkar du dig och med vilka produkter? (så fin ju)  Jag använder puder (MAC),  lite ögonbrynspenna och mascara bara :) 
Hur tar du dina bilder? Med mobil eller kamera? De är ju så himla fina!  Beror på, min systemkamera "Canon eos 1100d" eller min iphone :)
Du är så fin och stark. Kämpa <3 Tack så mycket!

 

Postat av: Anonym

är du normalviktig nu eller är du fortfarande underviktig? du ser hursomhelst mycket friskare och gladare ut :) Jag är normalviktig :) Tack!

 

Postat av: Anonym
Hur gammal var du när du blev sjuk? 11 år var jag när jag började fixera mig vid kroppen och maten, men 12 när jag fick diagnosen
Vad var din lägsta vikt? Inget jag skriver ut 
Hur lång är du? 159,5 cm
Vad hette dina läkare/behandlare osv på scä? (Går oxå där) Nikos, Niklas och Kerstin. 

 

Postat av: Anonym

vad med anorexin förstör mest för dig i nuläget?  Att jag har alla mattider att passa och att jag inte får dansa så mycket som jag vill.. 
på en skala från 1-20 där 1 är extremt sjuk och 20 är helt frisk, var skulle du då säga att du ligger? (psykiskt, alltså med tankar osv)  Psykiskt ligger jag nog på 13 eller nått. 
finns det något du ÖNSKAR att du kunde äta men inte vågar än? Ja, glass nu till sommaren.. Men känner ändå inget behov men skulle vara kul att bara kunna ta en glass med kompisarna i värmen.. 
vad var din favoritmat före äs, och vad är din favoritmat nu? Oj jag minns inte riktigt men kanske kebab? nu är det sushi :)
har du syskon? :) Ja, 2 st som bor med pappa och två låstas här på mammas sida :)
kram på dig!

 


100% slut

21:58
23/04 2014
? 1
 


Mina ben är helt slut och lika så mina skavsår skadade fötter, så blir det med nya skor.. Och ett danspass var pricken över i:et. 
MEN ÄR ÄNDÅ GLAD 

Täby centrum

16:50
23/04 2014
? 0
 
 

Fina kepsar på barnavdelningen 

Jag, Emelie, David och Samuel åkte in till Täby och shoppa. Så typiskt att man knappt hittar något när man faktiskt har pengar?? Hittade någora saker i alla fall. 
Testade Naked Juice bar för första gången och blir absolut inte sista! Tog en smoothie. 

RSS 2.0